Kategorier
Livet lever och jag med! Nacken Skytte

Äntligen testat pistolen ordentligt!

Spontan skyttekväll!
En skyttekamrat ringde och ville att jag skulle komma ut på skjutbanan i går kväll. Väl där upptäcker jag att vi blir totalt tre stycken skyttar.
Dels skulle jag gå genom och lära mig alla funktioner och hur man hanterar pistolen i alla lägen. Sagt och gjort.
Dels skulle jag ”skjuta in mig” med pistolen. Pistolen gör rätt, nu måste jag lära (om) mig att göra rätt också. Jag har totalt förstört min avfyrning med min gamla tröska till pistol. 

Matchgun MG2E

Den här nya pistolen har en helt annorlunda, och underbart, trycke.
Efter att matat en massa skott i går kväll måste jag säga att är mycket nöjd med Matchgun MG2E.

Ammunition
Jag testade även att använda två olika ammunitionssorter, dels Norma 2, som jag alltid använder, och det med gott resultat, dels med ”nya” batchen av CCI. En ammunition som har haft lite problem och som många klagat på. Bägge sorterna gick klockrent i min pistol vilket inte var fallet med min gamla pistol som var riktigt ordentligt ammunitionskänslig.
Trots att jag bytte mellan sorterna utan att göra den minsta rengöring mellan så sköt de i princip likvärdigt. Utifrån min nivå som skytt skulle varken jag eller någon annan kunna avgöra vilket kulhål som skapats av vilken ammunition.

Resultatet då?
Massor av tior, en hel del innertior.
Men viktigare, jag känner direkt om jag slarvar.
Jag klarar helt klart av att samla ihop skotten betydligt mycket bättre nu än tidigare. Det är långt kvar innan jag är riktigt bra, men nu har jag helt andra förutsättningar för det.

Vad är min upplevelse från i går?
Den opererade nacken med BETYDLIGT mycket mindre smärtor och nackmuskler som börjar komma tillbaka gör att jag orkar stå längre och skakar mindre. 
Pistolen som är konsekvent vid varenda avfyrning gör att jag snabbt kan lära mig saker, både om pistolen och om mitt eget skytte.
Pistolen har för övrigt en helt annan balans och rekylen kastar inte upp pipan som är brukligt utan istället trycker den pistolen rakt bakåt. Detta gör det mycket enklare att åter komma till riktpunkten igen.

Spegeln (mitten av tavlan, ringarna 6-10) var i princip ny när jag satte fram tavlan. Det var mycket tillfredställande att se klisterlapparna som jag använt vid markeringen efter att jag ”testat” klart för kvällen. 
Jag kände mig verkligen ”hög” på endorfiner när jag körde hem efter kvällens skytte.
Glädjen har kommit tillbaka i skyttet med den här pistolen.

Ha en bra dag!
Äntligen testat pistolen. Klicka på länken för att läsa mer Klicka för att Tweeta

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare