Kategorier
Livet lever och jag med! Semester Skytte

Semester!

Yes! 2021 – Semester!

Sagt och gjort, så att säga…. Jag åkte ut till skjutbanan reda rätt tidigt för att faktiskt lära mig den nya pistolen i lugn och ro utan att andra påpekar saker och ting. Jag hade på känn att något inte var rätt med pistolen. Mycket riktigt, jag upptäcker tre fel, varav minst två troligen är avhängigt samma fel.

  1. Pistolen avfyrar ”dubbelskott” ibland. Rädslan att den ska fyra av alla skotten på en gång, automateld, är överhängande förutom att andra skottet inte blir kontrollerat så missar jag så klart målen då skottet går ”i rekylen” så att säga.
  2. Vid mantelrörelse, ladda, avlossas ett skott utan att jag rör avtryckaren.
  3. Vid några tillfällen hör jag den elektroniska avtryckaren jobba, men inget skott kommer, Hammaren slår inte ner på slagstiftet. Hammaren ligger kvar utan att röra sig alls.

Punkt två ovan är det i särklass obehagligaste då skottet går helt okontrollerat och det är bara säkerhetstänket att hålla pipan i rätt riktning, alltid, som räddar mig från en allvarlig olycka.
Punkt ett och två ovan tror jag, personligen, hör ihop och det måste åtgärdas innan jag skjuter med pistolen igen.

Punkt tre, jag har bytt batterier, testat med tre stycken, utan någon skillnad i resultat. Detta problemet ser jag som svårare att fixa även om det i sig inte är lika farligt som punkt ett och två.

Skjutplatsen
Semesterskytte, ensam på banan

Nåväl, efter att insett att det ÄR fel på pistolen kontaktade jag butiken via mail och Anders på Astrosweden ringde tillbaka. Tyvärr satt jag i möte då så jag kunde inte svara och när jag ringde upp var han upptagen. Förhoppningsvis kan jag få en snabb lösning på pistolproblemet.

Det var ändå tur att jag sköt på förmiddagen, på eftermiddagen kom det utlovade regnet. 
Regnmolnen på vägVid lunch kom de första regndropparna. Eftermiddagen kom att vara rätt regnig inklusive lite åska. 
Ordinarie skjutträning klockan 18:00 var dock regnfri men jag var inte med på den då jag inte vågar skjuta med MG2:an just nu. 
Senare på kvällen började det åter att regna och natten har haft ett ihållande regn.

Nu på morgonen när jag skriver detta så har vi runt 15° med utlovade temperaturer runt 26° senare idag. Dessutom, bara några få procents risk för regn idag. Wow! Vi får se hur det går.

Nej, nu ska jag snart göra ingenting. Bra semesterövning.
Jag hoppas få samtal från vapenbutiken inom de närmsta timmarna.
Annars, rast och vila.

Carpe Lux
(Fånga ljuset)

 

 

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare