Kategorier
Okategoriserade

Leksaken har kommit!

I tisdags gick roadtrippen till Skara och AstroSweden där jag hämtade upp min nya pistol, en Matchgun MG2E, där E innebär att det är en elektronisk avtryckare.

En bild av hur MG2E – Evo ser ut

Väl uppe i Skara och AstroSweden togs vi emot av Anders Grimling. En MYCKET kunnig människa med så mycket ”Go” i kroppen att det var en fröjd att få hjälp att justera och ställa in allt så det är lite bättre än bara grovinställt. 

Resan dit var ~23.5 mil och så, givetvis, lika långt hem. Så, runt 47+ mil på en dag i bil. Tro mig, jag trodde min nacke skulle börja protestera men inte då. Bara det var skönt att få uppleva, att kunna resa utan att få en massa smärtor igen.

Nåja, resan dit, hämtningen av pistolen och resan hem var ju bara en transportsträcka, väl hemma åt vi lite och sedan ut till skjutbanan. Som för kvällen var helt uppbokad! WHAT! 
Nu var goda råd dyra, man kan ju inte komma hem med en pistol och inte testa den direkt. Eller hut?
Nåja, vi har ju en del andra banor än bara precision så det fick bli en temporär uppsättning på en av de andra banorna.
Avtrycket är fint, samlingarna helt ok med mera. Efter 100 skott kändes det rätt ok att åka hem. jag trodde ju att jag kunde den här pistolen nu. 😉 

Tobbe skjuter med MG2e
Testar pistolen för första gången

Dagen efter, i onsdag, i går, var jag och sköt på den officiella träningen. Grenen för dagen var Militär Snabbmatch. Först är det fyra serien där tavlan visas 10 sekunder, efter det kommer det fyra serier på 8 sekunder för att avslutas med fyra serier på 6 sekunder.
Man avlossar fem skott i följd per visning.
Jag fick inte riktigt iväg alla skotten som jag skulle och skulle därmed göra patron ur. Något av det enklaste man kan göra. Men inte på MG2 efter 2019. Då ändrade man, förstärkte, pistolen vilket gör att man måste ta till ett handgrepp till för att ta ut patronen som sitter i loppet. Knepigt! Fruktansvärt irriterande, frustrerande, blodtryckshöjande.
Så, när jag kom hem läste jag på, kollade på video hur man gör och säger bara ”BAAAH!” så enkelt….. När man vet… Dessutom visade ju Anders på AstroSweden just exakt detta! Minnet är bra men kort numera!

Trots problemen, som dessutom gjorde att jag fick rejält mycket lägre resultat än jag borde haft, så gjorde jag årsbästa på Militär snabbmatch för mig. Det är urusla resultat, men det kommer att ta ett tag att lära mig av med olaterna jag lagt mig till med när jag skjutit så mycket med min gamla pistol, F.A.S 602 SP.
Så, på det stora hela är jag nöjd. Jag tror dessutom att jag kommer att kunna höja samtliga mina resultat allt efter som jag tränar med den nya pistolen. Viktigast av allt, det var handhavandefel och inte pistolens fel att det gick som det gjorde. Inte ett enda vapenfel som jag annars nästan förväntade mig per automatik på den gamla pistolen

Nej man kan inte köpa lycka. Men man kan köpa en pistol. DET är lite av lycka!

 

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare