Vem är jag?

Ja, det frågar jag också ibland, vem är jag?

Född 1963. Man som också identifierar mig som man. Har rätt många strängar på min lyra. Jag har alltid varit intresserad av bilar. Både för att titta på och köra. Jag tycker även om att mecka med bilar även om jag numera har lite svårt för det i längden.

Jag heter Thorbjörn Gunnarsson
Eller, som min mor skrev, Thor-Björn.
Jag är född och uppvuxen i Växjö, Kronoberg. Jag hade en liten tur till Älmhult dit jag flyttade ett tag efter min värnplikt. Jag bodde totalt 18 år i Älmhult. Jag flyttade ”hem” till Växjö runt 2000, 2001 igen.

Jag har två egna barn, Christoffer och Gabriella, sedan ett tidigare förhållande och två bonusbarn, Daniel och Martin som Camilla hade sedan ett tidigare förhållande.
Just det, Camilla, det är min livskamrat sedan 1999- och vi gifte oss 2003, en liten ceremoni ute i det fria på Tallhöjden, Telestad, grannhuset till Backen, Telestad dit jag kom efter att min mor dog 1968 och min farmor, Märta, och farfar, Arne, tog hand om mig.

Jag har som många vet gått genom en del saker genom åren, som så många andra. Bland annat är jag en Canceröverlevare. En sjukdom som var nära att ta bort mig från detta jordelivet. Jag överlevde, men med svåra biverkningar av behandlingen. Biverkningar som började märkas av något är efter avslutad behandling. Allt detta och mer därtill kommer jag beskriva i bloggen senare.
Det är också denna cancerbehandling och efterskalven som gjort att jag vill skriva av mig emellanåt, därav bloggen ”Jag Lever

Jag ser till människan och vad personer kan, vill och faktiskt gör mer än till härkomst, tidigare upplevelser med mera. Jag är inte feminist per se utan humanist även om vissa delar måste styras mot feminismens håll för att få jämlikhet.

Jag bestämde mig redan 1977 att jag någon gång skulle börja arbeta med datorer, det vi idag kallar IT. Jag kommer att beskriva den lilla resan också längre fram. Dock kan jag redan nu avslöja att skoltrötthet med mera gjorde att det tog några år innan jag hade kunskaper nog att får en anställning inom IT.

Jag, tillsammans med Camilla har ett par siter till som vi driftar. Den ena, och mest kända, heter Tocnet och den andra heter Skyddad.
Tocnet skapade vi runt år 2000 då vi saknade ett ställe att hänga åp där det var en familjär gemenskap.
Skyddad är lite av en testsite där vi dels lägger upp informaiton om säkerhet, IT-säkerhet, stöldskydd och mycket annat. Det är ocksåp den siten vi först implementerar saker i för att se om det blir bra eller blir som vi vill innan vi lägger ut det på Tocnet.

Nej ni, nu får jag nog avrunda den här introduktionen av mig. Jag ska ju ha något att skriva om senare!