Kategorier
Arbete Bilstereo Hobby Livet lever och jag med! Skytte

Hobby, men också avslappning!

57
Just det, hobby, det ska vara något som man tycker är roligt. Gärna lite avslappnande. Det får gärna vara något som bryter av mot arbetets tankar, för oss som har förmånen att ha ett arbete.

Jag har genom åren haft ett antal olika små eller stora hobbys. Men det finns två saker som jag ofta återkommer till när det gäller ”Hobby som är roligt” och det är då Ljud i bil, det vill säga bilstereo och dess anläggning. Jag talar inte om en Blaupunkt som kom med vissa bilar som standard. Nej, jag talar här om något man kallar komponentsystem. Det handlar ofta om en avancerad och välljudande eftermarknadsstereo med mer funktioner, bättre ljud och mer inställningar samt fler kontakter än vad en originalstereo erbjuder.

För tillfället har jag bara en enkel sådan i bilen. Den låter inte som den ska och den har inte allt inkopplat som det är tänkt. Men det är en start och trots att det bara är ok att lyssna på så upptar den här anläggningen en bra del av min tankeverksamhet emellanåt. Men jag kommer inom kort att fixa till den där så det låter så som jag vill att det ska låta.

En annan hobby, som började redan innan tonåren är skytte. Först var det luftgevär,, sedan luftpistol och i och med det krutpistol Först kaliber .22 och sedan kaliber 9mm.
Under många år höll jag uppe med skytte men märkte dels en saknad av allt vad skyttet ger och dessutom behövde vi, jag och Camilla, en hobby som bryter tankar på jobbet, något vi gör tillsammans. Så. det fick bli pistolskytte igen.

Vi är bägge medlemmar i Växjö Pistolklubb. En förening som har bra sammanhållning, mycket duktiga skyttar.

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare