Kategorier
Må bra! Nacken Okategoriserade Skytte Volvo

Att må bra!

I går var det lördag. Lördagar är bland annat skyttedag. Vi har alltså planerad skytteträning. I går, som de flesta lördagar, var det en gren som heter Sportpistol. Där skjuter vi först sex serier mot en tioringad precisionstavla och därefter byter vi till en ”duelltavla”. Duellen i detta fall är en svart tavla graderad från 5-10 och som visas i tre sekunder och sedan är bortsvängd i sju sekunder. På de tre sekunderna sekunderna ska man lyfta pistolen, rikta/sikta in sig och avfyra skottet. Detta upprepar man fem gånger per serier.
Just i går gick det som vanligt, det vill säga, så där. Jag måste träna upp min nacke och mina axlar mycket mer. Jag tror också att jag måste träna upp finmotoriken i högerhanden för att komma tillbaka till tidigare resultat.

I går hade jag dessutom rätt ont i nacken, lite som innan, eller i vart fall, direkt efter, operationen. Inte några 7-10 i smärtskala, men kanske runt 6-7. Tillräckligt ont för att påverka humöret.
Så just igår var det extra bra att det var skytte, för det hjälper att koppla av och tänka på annat.

Förutom att jag sköt och att jag hade ont, vilket båda påverkar hur jag mår, så smådjäklas bilen lite. Jag hade inne bilen på verkstad för att fixa mitt avgasdrev, det är efter lång tid bytt men jag har nu fått en felkod, motorlampan tänds, som är direkt påverkat av det jobbet. TRIST! Dessutom gick en liten, liten, plastbit sönder i det inre dörrhandtaget på samma bil. Min Volvo V70. Det innebär att jag inte kan öppna bilen inifrån utan måste rulla ner rutan och öppna bildörren från utsidan av bilen. Irriterande. För att ”laga” den biten måste hela innerdörrhandtaget bytas ut, hur tänkte man där Volvo?

Förutom dörrhandtaget så ska bilen in till Volvo på tisdag för att: 1. Fixa Volvons högra halvljus. Dels är det svårt att byta lampan själv. Dels, efter att Volvo haft bilen i en timme, hjälpte det inte att byta lampan så de måste göra mer jobb på den.
2. De ska samtidigt polera upp den andra lampans ”plastglas” som ser riktigt tråkigt ut.

Så, just nu har jag en billig bil till salu! Å andra sidan vet jag att när ovanstående saker är åtgärdade samt nya stödämpare/fjäderben så kommer den att vara hur skön som helst igen.

Som tur är så kan jag byta inre dörrhandtaget själv. Vissa saker lämnar jag gärna bort numera då jag inte är lika envis och inte har samma ork längre.
Men vissa saker vill jag göra själv, om så bara för att må bättre inombords.

Nu ska den här gubben ut på stan snart!

Carpe Lux (Fånga ljuset)

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare