Kategorier
Livet lever och jag med! Må bra! Skytte

Bra dag, 250 skott i raskt tempo.

Tisdag, tog ut lite inarbetad tid och lämnade jobbet strax efter 15:00 idag. Jag hade redan tidigare hämtat pistolen och de andra attiraljerna jag behövde ha med mig ut till skjutbanan.

Väl på plats bestämmer jag mig för att ägna dagen helt åt Militär Snabbmatch fast bara med en app i mobilen som sköter ”vändningarna” åt mig.
Jag har tidigare skrivit här om att den nya pistolen kräver att man lär sig den, lär om sig till och med. De som känner mig VET att jag älskar att lära mig mer saker. Så, för att få kläm på om jag fått klart för mig om ”allt” med pistolen så började jag skyttet med fem skott på tio sekunder. Tio sekunder är, för mig, rätt lång tid, till och med när jag använder den nya pistolen. Så efter en stund gick jag över till nästa  steg i grenen, fem skott på åtta sekunder. Nu märker jag att jag måste skärpa till mig rejält, dels för att samla skotten, dels för att krama av skottet. Åtta sekunder och fem skott är fortfarande mer tid än jag brukar skjuta på när jag skjuter den här grenen. Men nu märker jag att jag måste hålla pistolen annorlunda, (Justering av kolv på G) och jag märker att jag fortfarande måste vänja mig av vid trycket från min gamla FAS 602 och lita på min nya Matchgun MG2E och det elektroniska trycket. Som förövrigt känns helt underbart om jag får säga så.

F.A.S 602 SP
F.A.S 602 SP, en sådan här pistol var det jag bytte bort mot min nya Matchgun

På åtta sekundersserierna gick det rätt hyfsat och de gånger det inte gjorde det var det helt och hållet jag som slarvar, använder fel teknik, kör efter invant mönster.

Vidare då, sex sekunder, fem skott. För den som inte vet står man med pistolen vinklad snett neråt (45° vinkel med armen)och när tavlorna vänds (klockan piper) så lyfter man, siktar och avfyrar första skottet, resterande fyra skott avlossas sedan i en följd utan att sänka pistolen mellan skotten. 
Sexskottsserierna hade jag aldrig problem med att hinna med förr, med min gamla pistol, men nu så ställer det till en del problem. Inte för att pistolen ställer till det. Nej, nu SER jag att jag inte håller helt stilla, jag känner att avfyrningarna inte stämmer, jag märker att jag tappar fokus på kornet osv. Det är helt och hållet pistolens förtjänst. Jag får alltid exakt samma känsla, exakt samma motstånd i avtryckare osc så vidare.

De problem jag haft med den nya pistolen, eller snarare de problem jag skapat, är som bortblåsta. Bland annat hade jag fått min önskan om att få en avtryckare som kändes som att bryta av en glasbit uppfylld. Dock var eftersläpet efter att skottet gått allt för tight, med någon tiondels millimeter, vilket gjorde att jag ibland fick en stum avtryckare som inte släppte skottet. Troligtvis beror det på materialet som ändras, växer, när jag kom ut i värmen. Den snäva marginalen jag hade gjorde helt enkelt att stoppet stoppade innan kulan släpptes iväg. Enkelt åtgärdat. 
Jag trodde det var ett batteri som legat för länge på lager som bråkade med mig, men det var det alltså inte.

Så, ja, det känns RIKTIGT bra just nu!

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare