Kategorier
IT Livet lever och jag med! Må bra! Okategoriserade Serverdrift Webb

Nu kör vi!

Som många vet så har jag ett rätt uttalat IT-intresse, hur ja kom in på det är en annan historia som jag är övertygad om att jag kommer att informera er om längre fram i tiden.
Med detta intresse är ju webben en stor del, man kan hitta massor av matnyttigt och en hel del ”bråte” om man söker lite grand. För många år sedan startade jag och Camilla en webbsida som heter Tocnet.
Vi skapade den utifrån ett behov som då fanns. Vi började att bygga sidan helt i ASP och vi gjorde det till vår läroplattform. Vi har sedan dess ändrat både inriktningar och designen samt plattformen flera gånger. Behovet av Tocnet har så klart minskat allt eftersom samtidigt som användarnas krav blivit större och mer detaljerade. Detta har gjort att Tocnet legat i träda mer eller mindre, vi använder fortfarande Tocnet som vår primära domän och har våra ordinarie mailadresser i denna.
Tocnet finns kvar, men just nu rätt vilande. Vid behov kommer vi ta in såväl gamla som nya medlemmar. Bara hojta till i så fall!

Med åren har vi haft lite olika ”resor” genom livet och det har gjort att jag, Tobbe, haft ett visst behov att skriva av mig emellanåt. Tidigare skrev jag på Facebook och i deras ”app” Anteckningar. När Facebook tog bort den funktionen och dessutom gjorde det svårt att komma åt de gamla anteckningarna och inte kommit med en bra ersättning så beslutade jag mig för att börja blogga. Så, ”Jag Lever!” blev min nya plattform och WordPress används till denna site.
Idag, den 3:e juni -21, vågade jag mig på att låta sidan bli offentlig. Återigen via Facebook så klart. ”If you can´t win, then join them”. Eller något sådant.

Jag, personligen, är ,mycket intresserad av it-säkerhet, informationssäkerhet och övriga fysiska säkerhet, skydd med mera. Därför skapade jag en annan sida, som legat på plattformen Joomla. Dock har det varit en del problem med att uppdatera allt som det skulle och jag har valt att lägga den sidan i plattfomen MyBB. Sidan heter Skyddad och kommer att genomlida en del småsaker till innan den är fit for fight.

Samtliga dessa siter ligger på servrar hemma i vårt hem. Jag vill fortfarande lära mig mer om än det ena, än det andra och därför fortsätter jag att drifta allt själv. Inklusive mailservern.

Detta var lite om varför jag la ut en blänkare på facebook.

Ha det gott!
Carpe Lux (Fånga ljuset (i vardagen))

Av Tobbe

Datanörd, Allt i allo, Åsa-Nisse.

Jobbat med IT i många år.

Har drabbats av en del tunga saker som gett mig en resa i livet som många slipper.

Stolt CancerÖverlevare